Mindemur

På BOMI produktudvikler vi gerne sammen med vores kunder, det gjorde vi blandt andet, da stenhugger Steen Jensen fra Danske Stenhuggerier skulle fremstille en mindemur til skovkirkegården i Silkeborg.

 

Steen Jensen har ladet sig inspirere af moler skrænterne på Nordmors med de fascinerende farvenuancer.

 

BOMI samarbejdede allerede med Steen Jensen om fremstilling af stålkerner til granitlamper og derfor rettede Steen Jensen henvendelse til værkstedsassistent Ebbe Riis om fremstilling af 2-punkts befæstelse til granitstenene som skulle udgøre mindemuren.

 

Hver granitsten i mindemuren vejer mellem 10 og 12 kg. og derfor er det vigtigt, at konstruktionen til granitstenene er stabil – mindemuren er 160 cm på det højeste punkt.

 

Det resulterede i et nyt forslag til fastgørelse af granitstenene med plader, stænger, mellemstykker og messingmøtrikker, som blev den perfekte løsning til mindemuren.

Tegning som viser konstruktionen af mindemuren – BOMI fremstiller alle metaldelene

Mindemuren står nu færdig på skovkirkegården, hvor man kan vælge en sten til gravering for den afdøde.

 

Mindemuren er forberedt til udvidelse (dog ikke i højden, som maksimalt må være 160 cm.) og der er indtil videre plads til 200 granitsten.

Vores næste projekt sammen med Steen Jensen er lys i granitsten som kan bruges overalt, kirkegårde, private haver og på parkeringspladser.

 

Vi glæder os til at kunne præsentere det færdige resultat.

 

Besøg også Steen Jensens hjemmeside på www.steenjensen.dk

Publiceret 03-07-2017